Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu susține că unii dintre românii care nu vor să se vaccineze sunt și cei cu rezultate slabe la testul PISA: ”O corelație care nu ne face cinste”

Florin Cîțu susține că unii dintre românii care nu vor să se vaccineze sunt și cei cu rezultate slabe la testul PISA: ”O corelație care nu ne face cinste”

Premierul a insinuat astăzi că rata scăzută de vaccinare este și efectul nivelului redus de cunoștințe. Florin Cîțu a declarat că există „o corelație care nu ne face cinste între scorul PISA și rata de vaccinare.”.

Florin Cîțu susține că unii dintre românii care nu vor să se vaccineze sunt și cei cu rezultate slabe la testul PISA: ”O corelație care nu ne face cinste”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2021   •   22:29

„Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem”, a declarat Florin Cîțu astăzi.

Aceeași teorie a fost susținută și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul lunii august:

„Acele cifre ale testelor PISA care ne arată că 43% dintre copiii de clasa a VIII-a nu stăpânesc bine științele, de exemplu, sunt lucruri care ne arată că ceva grav se petrece în societate.”

Programul de evaluare internațională a studenților (PISA) măsoară cunoștințele elevilor de 15 ani în ceea ce privește lectura, matematica și științele, la fiecare trei ani. PISA include, de asemenea, măsurarea competențelor generale sau transversale, cum ar fi rezolvarea colaborativă a problemelor.

Ultima testare PISA a avut loc în 2018. Atunci, România a obținut rezultate mai slabe decât la testarea anterioară din 2015.

În 2018, România s-a situat pe locul 26 din 28 de țări la competențele de citire. La științe și matematică rezultatele elevilor români au fost și mai slabe. Penultimul loc la științe și ultimul loc la matematică.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close