x close

Florin Cîțu susține varianta înlocuirii alocațiilor pentru copii cu vouchere: "Înseamnă tot bani"

17 Feb 2020   •   23:33
Florin Cîțu susține varianta înlocuirii alocațiilor pentru copii cu vouchere: "Înseamnă tot bani" Sursă foto: Gov.ro

Ministrul propus al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că ar susţine varianta înlocuirii alocaţiilor pentru copii cu vouchere.

Cîțu a mai vorbit și despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi a explicat dacă se va merge pe această variantă menționată de premierul Ludovic Orban.

"Majorarea a fost amânată pentru că a venit fără surse de finanţare. A fost un amendament aruncat în ultimul moment fără sursă de finanţare. Dacă erau responsabili, trebuia să vină şi cu sursa de finanţare. Vom căuta şi vom găsi bani şi pentru creşterea alocaţiilor din august 2020. Propunerea domnului premier este o propunere interesantă, este un sistem folosit şi în SUA pentru a se asigura că banii nu vor fi folosiţi de părinţi în alte scopuri şi vor fi direcţionaţi către sănătate, educaţie etc. Este un sistem folosit şi în SUA şi în Finlanda. Nu e o încă o decizie. S-a mai discutat despre acest lucru, cred că mai multe detalii are doamna ministru de la Muncă (ministrul Muncii, Violeta Alexandru). Este o variantă pe care eu aş susţine-o dacă este o decizie să mergem în această direcţie. Dar nu înseamnă că sunt bani mai puţini. Vouchere înseamnă tot bani. Vrem să ne asigurăm că aceşti bani sunt folosiţi în beneficiul copiilor şi nu în alte scopuri", a afirmat Cîţu la Digi24.
 

Citeşte mai multe despre:

florin citu vouchere
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati