Antena 3 CNN Actualitate Premierul Cîţu, decizie de ultimă oră: "10,5 milioane de români se vor putea întoarce la o viaţă normală"

Premierul Cîţu, decizie de ultimă oră: "10,5 milioane de români se vor putea întoarce la o viaţă normală"

Premierul Florin Cîţu anunţă că a cerut Comisiei Europene suplimentarea numărului de doze de vaccin pentru România.

Premierul Cîţu, decizie de ultimă oră: "10,5 milioane de români se vor putea întoarce la o viaţă normală"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Ian 2021   •   17:00

Potrivit lui Cîţu, România solicită încă aproximativ 8 milioane de doze produse de Pfizer - BioNTech.

"Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală (...)

Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieți salvate și un pas în plus câștigat împotriva COVID-19", a scris prim-ministrul pe Facebook.

 

Prim-ministrul aminteşte că România a contractat şi 3,4 milioane de doze de vaccin produse de compania americană Moderna. Acest din urmă vaccin foloseşte tehnica ARN mesager, la fel ca şi produsul Pfizer - BioNTech.

Prima tranșă de vaccinuri Moderna ajunge miercuri în România

Prima tranșă de vaccinuri produse de compania Moderna va ajunge miercuri, 13 ianuarie, în România. Este vorba de aproximativ 14.000 de doze, din totalul de peste 400.000 care urmează să fie livrate în perioada următoare.

Anunțul a fost făcut  de coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță. Acesta a explicat că românii nu vor putea alege cu ce ser să fie imunizați, decizia aparținând medicului. Potrivit lui Gheorghiţă, vaccinul Moderna este la fel de bun ca cel de la Pfizer.

"Noi încurajăm ca persoanele care doresc să se vaccineze să nu întârzie această decizie, pentru că nu există diferențe semnificative între cele două tipuri de vaccinuri: au aceeași rată de eficacitate, de 95%, respectiv 94,1%", a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vaccin Pfizer
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close