Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu, despre situaţia în care ne aflăm: "Asta arată că nu a fost pregătit valul patru al pandemiei COVID"

Florin Cîţu, despre situaţia în care ne aflăm: "Asta arată că nu a fost pregătit valul patru al pandemiei COVID"

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că în unele județe, Ambulanțele ajung la cazurile urgente după 5 sau 8 ore, iar testările COVID sunt şi ele întârziate, lucru care arată că valul patru al pandemiei nu a fost pregătit.

Florin Cîţu, despre situaţia în care ne aflăm: "Asta arată că nu a fost pregătit valul patru al pandemiei COVID"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    08 Oct 2021   •   14:34

În acest context, şeful de la Palatul Victoria le-a cerut reprezentanților din sistemul sanitar să rezolve aceste probleme.

"Avem o situaţie care trebuie neapărat remediată. S-a ajuns în luna septembrie ca, în unele judeţe, timpul de răspuns pentru urgenţele majore să fie de 5-8 ore, la ambulanţă. 

Pentru solicitarea de testare COVID, sunt judeţe în care ambulanţa cu echipajul de testare solicitat vine şi cu cinci zile întârziere. 

Cîţu, nemulţumit de situaţie: "Nu se poate aşa ceva, este inadmisibil!"

Nu se poate aşa ceva. Aşa ceva este inadmisibil! Vă rog să remediaţi foarte rapid această situaţie.

Nu aşa a fost pregătit... sau asta arată că nu a fost pregătit valul patru, când în iunie timpul de răspuns era mult mai mic, chiar şi pentru testare se ajungea imediat", a afirmat, astăzi, premierul Florin Cîţu.

Cîţu, despre criza COVID: "Aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns. Ar trebui să răspundă cu funcția"

Premierul Florin Cîţu s-a arătat revoltat, vineri, de situaţia în care ne aflăm în faţa valului patru al pandemiei şi constată că nu suntem pregătiţi, cerând explicaţii de la Ministerul Sănătăţii şi chiar demisii.

Ministerul Sănătății avea un stoc de 40 de bucăți, primite prin donații, de la sfârșitul lunii decembrie 2020 din partea Germaniei. 

Totuși, Ministerul Sănătății nu a luat act de aceste solicitări ale spitalelor de boli infecțioase care tratează pacienți COVID de 18 luni. 

Deci, au fost solicitări, aveam ventilatoare și cineva din Ministerul Sănătății nu a răspuns. Aș vrea să știu exact ce s-a întâmplat și cine nu a răspuns ar trebui să răspundă, chiar cu funcția", a declarat, vineri, şeful Guvernului. 

Bilanț COVID-19 din 8 octombrie 2021. Record de decese COVID, în ultimele 24 de ore

Bilanț COVID-19 din 8 octombrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 13.854 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore.

România înregistrează, vineri, un nou record în privința deceselor provocate de noul coronavirus. Au fost raportate 385 de decese, din care 357 s-au produs în ultimele 24 de ore, iar alte 28 sunt decese anterioare, produse în ultimele luni, dar neraportate.

Până vineri, 8 octombrie, în România au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.407 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.164.547 de pacienți au fost declarați vindecați.

De joi până vineri, au fost raportate de către INSP 385 de decese (184 bărbați și 201 femei), dintre care 28 de decese sunt anterioare intervalului de referință.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu valul patru COVID

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close