Antena 3 CNN Actualitate Cîţu explică de ce a votat împotriva Educaţiei sexuale în şcoli: "Votul meu a fost doar o eroare"

Cîţu explică de ce a votat împotriva Educaţiei sexuale în şcoli: "Votul meu a fost doar o eroare"

Premierul Florin Cîţu a spus, joi, că votul său împotriva Educaţiei sexuale în şcoli a fost o eroare.

Cîţu explică de ce a votat împotriva Educaţiei sexuale în şcoli: "Votul meu a fost doar o eroare"
de Milena Niță    |    24 Iun 2021   •   14:23

Întrebat de ce a votat pentru educaţie sanitară în locul celei sexuale în şcoli, deşi anterior se exprimase contra, şeful Guvernului a vorbit de "erori".

"E o decizie pe care am luat-o cu Sorin Cîmpeanu înainte de vot şi am spus foarte clar că nu se poate face curricula în Parlamentul României.

Având în vedere votul prin telefon, astfel de erori mai pot exista. 

Este doar o eroare, opinia mea clară pe acest subiect este clară, am spus-o, e bine că avem o decizie care nu ţine cont de votul Parlamentului", a susţinut, joi, şeful Guvernului.

Cîţu: "Poate să nu se audă bine ce spui prin telefon, dacă spui pro sau împotrivă"

"Poate să nu se audă bine ce spui prin telefon, dacă spui pro sau împotrivă", a adăugat premierul Florin Cîţu.

Senatul a respins marţi obiecțiile formulate de preşedintele Klaus Iohannis la proiectul privind desfăşurarea orelor de educaţie sexuală în şcoli, adoptând legea în forma sa inițială.

Pe 4 noiembrie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii care prevede înlocuirea noțiunii de "educație sexuală" cu cea de "educație sanitară" și introducerea obligativității acordului scris al părinților pentru ca aceste ore să poată fi predate în școli.

Predarea educației sexuale în școli a fost eliminată din lege la propunerea PSD și PNL pe 3 iunie, când a avut loc votul final în plenul Camerei Deputaților. 

Cîţu şi Cîmpeanu au votat împotriva Educației sexuale în școli, apoi s-au arătat supăraţi

Senatorul PNL Sorin Cîmpeanu a votat pentru educaţie sanitară în locul celei sexuale, apoi, în calitate de ministru al Educaţiei, s-a declarat nemulţumit de rezultat.

În aceeaşi situaţie a fost şi premierul Florin Cîţu, ambii anunţând apoi planuri la Guvern, pentru ca situația să fie îndreptată, potrivit edupedu.ro.

După vot, şi Cîmpeanu şi Cîţu s-au declarat nemulțumiți de rezultat și au anunțat planuri la Guvern, ca situația să fie îndreptată.

Astfel, este eliminată din lege componenta de "educație sexuală". Cei de la USR-PLUS s-au abținut în bloc de la vot.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu şcoli eroare Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close