x close

Florin Iordache: „Nu mă aştept de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare”

04 Apr 2017   •   18:00
Florin Iordache: „Nu mă aştept de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare” Foto: Gov,ro

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat marţi, în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a proiectului de lege pentru modificarea art.301 şi art.308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, că ministrulJustiţiei, Tudorel Toader, interpretează „de la sine putere” deciziile Curţii Constituţionale, motiv pentru care nu se aşteaptă de la actuala conducere a MJ la o îmbunătăţire a legislaţiei penale în vigoare, scrie News.ro.

Reacţia social-democratului a venit după ce secretarul de stat din Minsterul Justiţiei, Mariana Moţ a solicitat amânarea dezbaterii proiectului de lege pentru modificarea art. 301 şi art. 308 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, deoarece MJ are în lucru un proiect de lege prin care se pun în acord textele asupra cărora CCR s-a pronunţat în sensul neconstituţionalităţii acestora.

„Eu nu sunt de acord cu amânarea. Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul Penal, acela este colectiv care a elaborat Codurile Penale”, a declarat deputatul PSD.

El a mai spus că nu se aşteaptă de la actuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare.

„Deci, eu personal nu mă aştept de la acutuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare, cu tot respectul pentru doamna secretar de stat, dar dumneai are mandat de la actualul ministru. Eu vă propun că până la urmă şi Ministerul trebuie să vină în faţa Parlamentului”, a conchis Florin Iordache.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati