Antena 3 CNN Actualitate Val de falimente la firmele din România. Nu au bani pentru facturile la energie

Val de falimente la firmele din România. Nu au bani pentru facturile la energie

Încep falimentele firmelor din România din cauza facturilor uriașe la curent și gaze. Președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu a explicat, joi, la Antena 3, cât de mari sunt probleme cu aceste facturi și câte firme riscă să se închidă.

Val de falimente la firmele din România. Nu au bani pentru facturile la energie
de Gabriel Dano    |    13 Ian 2022   •   16:54

"I-am spus și astăzi premierului, în întâlnirea de la Consiliul Național Tripartit că nu mai putem vorbi de un sector sau altul al economiei care să fie afectat, ci de toate sectoarele, de la industrie, la agricultură, de la servicii, la turism. În acest moment, toată economie este afectată și dacă lucrurile nu se mișcă în direcția susținerii economiei în această perioadă consecințele vor fi majore", a spus Jianu.

Potrivit acestuia, soluțiile oferite de premier nu sunt satisfăcătoare.

"A vorbit, de exemplu, de reducerea TVA-ului, dar pentru companii reducerea TVA-ului nu are niciun fel de influență. TVA-ul îl colectezi și îl plătești la stat. Sigur, pentru populație are o influență. Noi i-am prezentat o serie de măsuri printre care și realizarea unor programe prin care să poată să devină mici producători de energie pentru autoconsum.

În egală măsură să ne uităm la ce se întâmplă cu programele care în acest moment zac pe la Ministerul Energiei și măsura care trebuie luată pentru toată lumea e aceea de a plafona sau de a îngheța prețurile", a mai spus Florin Jianu.

Acesta spune că deja sectoare precum industria alimentară sunt profund afectate.

×
Subiecte în articol: falimente energie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close