Antena 3 CNN Actualitate Florin Piersic mărturisește care a fost cel mai mare vis al său care nu i s-a împlinit până acum

Florin Piersic mărturisește care a fost cel mai mare vis al său care nu i s-a împlinit până acum

Florin Piersic a mărturisit, marți, în Ediția Specială moderată de Mihai Gâdea, care a fost cel mai mare vis al său care nu i s-a împlinit până acum.

Florin Piersic mărturisește care a fost cel mai mare vis al său care nu i s-a împlinit până acum
de Gabriel Dano    |    27 Sep 2022   •   19:54

Îndrăgitul actor a călătorit în toată lumea și a avut parte de fiecare dată de surprize fabuloase din partea gazdelor sale din locurile în care a ajuns.

O astfel de surpriză i-a fost pregătită de ambasadorul României în Regatul Danemarcei și Islanda, Alexandru Grădinar.

"Să luăm de exemplu ambasadorii cu care m-am întâlnit. Alex Grădinar a fost vice-ambasador la Viena, m-a impresionat cum m-a primit acolo. Ne-am împrietenit într-un fel, pentru că eu făceam un recital care se chema "Florin Piersic pur și simplu".

El era prezent, s-a ocupat de mine, după care, după o perioadă scurtă de tot, cu cine mă întâlnesc la Cotroceni, fiind invitat acolo nu știu pentru ce serbare mare. Nu peste prea mult timp primesc o invitație de la el, din Danemarca.

El era ambasadorul nostru acolo. M-am dus acolo, am avut recital în diferite orașe, el fiind prezent și fiind mereu după mine și cu mine și într-o zi îmi spune "știi măi, Florine, vreau să-ți fac o surpriză, zic fă-mi-o, du-mă unde vrei tu'.

Zice 'te duc acuma la Helsingor, la palatul lui Hamlet'. Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, -a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți din actorii români.

Și când am ajuns acolo și am văzut sala de bal în care am aflat atunci că cei care s-au prezentat într-un spectacol Shakespeare erau Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor, cum spunea colega mea Ioana Bulcă.

Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut. Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte-foarte multe ori. Vorbesc de  Aldwych Theatre din Londra", a rememorat Florin Piersic.

Interviul pe larg, în materialul video:

 

 

 

×
Subiecte în articol: Florin Piersic Mihai Gâdea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close