Antena 3 CNN Actualitate Cum ne dăm seama că suferim de Flurona | Medicul Adrian Marinescu: ”Există un risc real!”

Cum ne dăm seama că suferim de Flurona | Medicul Adrian Marinescu: ”Există un risc real!”

Este alertă în sistemul sanitar după apariția primelor cazuri de îmbolnăvire simultană cu gripă şi COVID. Infecția dublă poartă numele de Flurona, iar medicii avertizează că simptomele sunt extrem de serioase.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   13:53

Pacienții pot prezenta o stare generală care se modifică brusc, dureri musculare, articulare, dureri de cap și simptomatologie digestivă, ca la infecțiile virale. 

Cel mai mare risc de complicații îl prezintă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și copiii până în 5 ani. 

”O simptomatologie mult mai zgomotoasă”

Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN care sunt simptomele Flurona

”Despre Flurona noi am vorbit și în timpul pandemiei, Din păcate, acum, pentru că vorbim despre gripă și de un trend ascendent, există riscul să avem mai multe cazuri, însă nu să fie o explozie. 

Ceea ce trebuie să știm este că, în primul rând, avem nevoie de testare și este bine ca testarea să fie, ori de câte ori putem, la dublu, și pentru COVID și pentru gripă, și în momentul în care am testat și avem cele două virusuri simultan, ar fi bine să ajungem la un consult de specialitate. Pentru că în astfel de situații pot apărea două aspecte. O simptomatologie care este mult mai zgomotoasă, pentru că vorbim de o însumare, ceea ce este clar că intensitatea simptomelor poate fi mult crescută, dar în plus față de asta există și riscul de a avea complicații în mai mare măsură. Dacă persoana este și vulnerabilă, există un risc real. Și atunci aceste persoane trebuie să fie evaluate, trebuie să fie monitorizate și în general acestea rămân spitalizate și trebuie să primească tratamentul antiviral atât pentru gripă cât și pentru SARS CoV 2. 

Cel mai simplu pentru a putea preveni o astfel de situație este să ne vaccinăm. Iar vaccinarea antigripală, care ar trebui să fie făcută încă de la început de sezon, ne scapă într-o mare măsură și de această combinație”, a explicat medicul Adrian Marinescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

×
Subiecte în articol: Flurona COVID-19 Adrian Marinescu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close