Antena 3 CNN Actualitate Focul de la Matei Balș ar fi pornit de la instalația electrică - surse

Focul de la Matei Balș ar fi pornit de la instalația electrică - surse

Informații de ultimă oră în cazul incendiului devastator de la Institutul Matei Balș din București. Datele preliminare ale anchetatorilor ar arăta că focul nu ar fi pornit de la o aerotermă, așa cum s-a vorbit pe tot parcursul acestei zile.

Focul de la Matei Balș ar fi pornit de la instalația electrică - surse
de Gabriel Dano    |    29 Ian 2021   •   18:55

Potrivit unor surse Antena 3, sursa incendiului este o defecțiune la instalația electrică. Angajați ai spitalului au declarat anchetatorilor că nu a existat nicio aerotermă acolo.

"Oameni care lucrează aici în spital vorbeau de faptul că nu ar fi fost o aerotermă acolo, iar anchetatorii iau în calcul această variantă și anume că ar fi pornit incendiul de la instalația electrică, instalațiile de oxigen. Și, pentru că mulți au spus că au auzit acea explozie, se ia în calcul chiar să fi explodat unul din tuburile de oxigen.

Evident, sunt în continuare făcute verificări. Cei de la ITM trebuie să facă expertiza pentru a vedea exact care a fost cauza", a spus Berta Popescu, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3. 

În total, sunt 97 de familii care trebuie să fie anunțate de către autorități în legătură cu starea de sănătate a celor care erau internați la Matei Balș în momentul incendiului.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu cinci morți. Zeci de pacienți au fost evacuați la alte spitale bucureștene.

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Balș
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close