Antena 3 CNN Actualitate Focuri de armă pe şosele. Împuşcat în cap de poliţişti pentru că nu a oprit maşina

Focuri de armă pe şosele. Împuşcat în cap de poliţişti pentru că nu a oprit maşina

Focuri de armă pe şosele. Împuşcat în cap de poliţişti pentru că nu a oprit maşina
23 Oct 2008   •   12:42

Tot mai multe incidente armate se petrec pe şoselele din România. Nervii, lipsa de respect în trafic, dar şi ignorarea semnalelor poliţiştilor duc la incidente ieşite parcă din filmele de acţiune hollywoodiene. După ce în urmă cu două zile un şofer a scos pistolul şi l-a împuşcat pe un altul pentru că s-a enervat în trafic, joi a venit rândul unui tânăr să fie împuşcat. De data aceasta de poliţie.
Un tânăr de 18 ani a fost împuşcat de un poliţist pentru că a refuzat să oprească maşina pe care o conducea. Tânărul din Galaţi a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi cu o rană la cap.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Brăila, membrii patrulei de Poliţie care urmărea autoturismul au fost nevoiţi să deschidă focul după ce şoferul a ignorat toate avertismentele acestora. Tânărul nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului.
"Miercuri seară, un echipaj al Poliţiei Urbane Brăila a sesizat faptul că pe bulevardul Dorobanţi circula un autoturism Dacia 1300 care nu avea luminile aprinse şi era avariat. Şoferul a fost somat să oprească, folosindu-se semnale audio şi luminoase, dar nu a răspuns la somaţii. Mai mult, a accelerat şi a reuşit să iasă pe drumul naţional care face legătura între Galaţi şi Brăila. Urmărirea a continuat şi s-au folosit în continuare metodele de somare, la care şoferul nu a reacţionat. În cele din urmă, poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical. Nici după acest avertisment nu au oprit, aşa că s-a tras în cauciucuri", a declarat Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila.
Potrivit poliţiştilor, nici după ce aceştia au tras în cauciucurile maşinii soferul nu a oprit, ci a virat la dreapta, a coborât de pe dig şi a pornit spre Dunăre printr-o lizieră. Când maşina nu a mai putut înainte, şoferul a coborât şi a încercat să se ascundă în lizieră.
?În maşină se aflau doi pasageri, iar unul dintre ei avea o plagă la cap, la ceafă, provocată de unul dintre gloanţe, care a ricoşat. A fost solicitată intervenţia unei ambulanţe, iar acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei din Galaţi?, mai precizează sursa citată.
Potrivit medicilor care i-au acordat primele îngrijir, tânărul se află în afara oricărui pericol în prezent.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: impuscat in cap Galați
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close