Antena 3 CNN Actualitate Focuri de armă şi grenade aruncate, joi, în nordul Capitalei. Jandarmii şi pompierii şi-au demonstrat măiestria

Focuri de armă şi grenade aruncate, joi, în nordul Capitalei. Jandarmii şi pompierii şi-au demonstrat măiestria

Focuri de armă şi grenade aruncate, joi, în nordul Capitalei. Jandarmii şi pompierii şi-au demonstrat măiestria
Sursa foto: Foto: VideoNews
18 Mai 2012   •   20:36

S-au auzit focuri de armă, joi, în nordul Capitalei, şi s-au aruncat grenade. Nimeni n-a fost însă rănit. Asta pentru că nu vorbim de o răfuială între două clanuri de interlopi, ci despre mai multe demonstraţii făcute de jandarmi şi pompieri.

Zona de Nord a capitalei a fost luată cu asalt! Mai mulţi deţinuţi au evadat şi s-au refugiat într-un autobuz. E momentul jandarmilor de la Brigada Specială de Intervenţie. Şi îşi vor face intrarea într-un mod specaculos.

Imaginile de mai jos au fost suprinse în elicopterul care-i transportă pe jandarmi în zona de intervenţie. Tensiunea e mare! Chiar şi aşa, luptătorii ştiu ce au de făcut! Pentru asta se antrenează zi de zi. Comandantul dă semnalul şi jandarmii încep să coboare din elicopter în rapel.

În locul dinainte stabilit, jandarmii atacă autobuzul, iar în mai puţin de un minut,  infractorii sunt reţinuţi.

Pompierii au demonstrat şi ei că pot interveni în orice situaţie. Astfel, ei au efectuat un exerciţiu de salvare de la înălţime. Victima este coborâtă de pompieri, pe targă. La sol sunt deja pregătite echipele medicale care-i vor acorda rănitului primul ajutor.

Astfel de intervenţii sunt însă la ordinea zilei. La cele mai multe accidente rutiere, descarcerarea este singura cale pentru a ajunge la victime. La târgul militar de la Romaero şi-a demonstrat calităţile şi echipajul canin care a intervenit...din aer.

Din fericire, situaţiile au fost simple scenarii de antrenament.

„Acţiunea de la expoziţia BDSA (Black Sea Defense & Aerospace) a fost doar un exerciţiu. Nu ne-am întâlnit cu asemenea situaţii reale până în prezent. Doamne fereşte să fim puşi în situaţia de a pune în aplicare acest exerciţiu“, a declarat pentru antena3.ro Vlad Colceriu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale de INtervenţie a Jandarmeriei (BSIJ).

El a adăugat că o bună cooperare între pompieri şi jandarmii BSIJ este vitală.

„Anul trecut, pompierii şi jandarmii au luat parte la un exerciţiu cu participare internaţională intitulat Nautilus, care a constat în intervenţia anti-teroristă într-un caz de luare de ostateci şi răpire a unei ambarcatiuni incarcate cu deseuri nucleare. Cu această ocazie BSIJ a avut parte de o cooperare de excepţie cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi în alte cazuri de salvare-intervenţie la care BSIJ a luat parte. Buna cooperare dintre cele două structuri nu este decât un fapt de normalitate şi de dovadă a înţelegerii importanţei fiecăreia în sistemul de siguranţă şi securitate naţională“, a mai spus Colceriu.



×
Subiecte în articol: targ pompieri
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close