Antena 3 CNN Actualitate Poliția a tras focuri de armă pentru a opri contrabandiști care treceau înot Tisa, cu marfa în spate

Poliția a tras focuri de armă pentru a opri contrabandiști care treceau înot Tisa, cu marfa în spate

Mai multe persoane care încercau să intre ilegal în România cu bunuri în valoare de 70.000 de lei au fost oprite de polițiști cu șapte focuri de armă.

Poliția a tras focuri de armă pentru a opri contrabandiști care treceau înot Tisa, cu marfa în spate
Sursa foto: Facebook | Poliția de Frontieră Română
de Ioana Mircea    |    22 Oct 2022   •   17:10

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Sighetu Marmației au oprit vineri seară mai multe persoane care încercau să treacă granița în România, cu marfă de contrabandă.

Aceștia au fost nevoiți să tragă șapte focuri de armă pentru ca persoanele care încercau să treacă râul Tisa înot cu mai multe colete în spate, să se oprească.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus. Ele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment, în plan vertical, însă tot nu s-au oprit, sărind în apa râului Tisa și întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

Au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete care conțineau 5.980 pachete țigări de diferite mărci, de proveniență Duty Free, în valoare de 70.000 lei.

Astfel, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close