Antena 3 CNN Actualitate Folosirea nesupravegheată a programelor tip ChatGPT de către elevi, le afectează creativitatea: "Nu fac niciun efort să caute sau să învețe"

Folosirea nesupravegheată a programelor tip ChatGPT de către elevi, le afectează creativitatea: "Nu fac niciun efort să caute sau să învețe"

Elevii care folosesc programele de inteligență artificială nesupravegheați, pentru a-și face temele de exemplu, vor avea rezultate mai slabe la învățătură, iar creativitatea le va fi afectată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   09:06

Acesta este semnalul de alarmă tras de specialiști, la scurt timp de la începutul noului an școlar.

ChatGPT, Bard, Bing Chat sau GPT-4 sunt acum la îndemâna oricui și sunt din ce în ce mai folosite, în tot mai multe domenii.

"Putem să explicăm copiilor că și abuzul de tehnologie face rău. Putem să arătam și partea bună a acestei tehnologii prin faptul că folosind supravegheat această tehnologie, ei pot avea un aport de informații de calitate, într-un mod rapid.

Există foarte multe beneficii, de la instrumente de corectare a textelor, instrument de explicare a problemelor de matematică în cazul în care acestea la clasă, nu sunt explicate corespunzător.

Citește și: Chatboții cu inteligență artificială sunt mai creativi decât oamenii, potrivit unui nou studiu despre AI

Această tehnologie folosită nesupravegheat poate veni cu partea rea a problemei.

Fără a înțelege cu adevărat subiectul, în momentul în care îl primim de la Chat GPT intrăm în riscul plagiatului.

Nu facem niciun efort pentru a căuta acel material sau pentru a-l învăța și atunci intrăm în latura plagiatului", a spus Ovidiu Neag, co-fondator platforma de creare de conținut.

Întrebat cum ar putea profesorii să depisteze dacă o temă este făcută cu Chat GPT sau nu, Ovidiu Neag a spus:

"Profesorii au la dispoziție o platformă dezvoltată de Chat GPT, Open AI.

Platformă care are o acuratețe de 99,6%.

Această platformă folosită ne va spune care era procentul de plagiat, în cazul unei teme pentru acasă.

Încerc să încurajez profesorii să folosească aceste platforme, nu să interzică folosirea Chat GPT, ci să încurajeze utilizarea în mod supravegheat", a mai menționat Ovidiu Neag, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close