Antena 3 CNN Actualitate Fondul Proprietatea mai suferă o amânare: administratorul va fi ales la anul

Fondul Proprietatea mai suferă o amânare: administratorul va fi ales la anul

Fondul Proprietatea mai suferă o amânare: administratorul va fi ales la anul
12 Noi 2008   •   05:14

Caietul de sarcini pentru selecţia administratorului Fondului Proprietatea nu a fost publicat în Monitorul Oficial, la aproape o lună de la aprobarea de către Guvern, ceea ce ar putea duce la prelungirea termenului pentru alegerea administratorului pentru începutul anului 2009.
Până în prezent, termenul avansat pentru alegerea administratorului era 10-20 decembrie 2008. Amânarea este explicata de preşedintele comisiei pentru alegerea administratorului, Sebastian Vlădescu prin ?verificarea tehnică a textului şi a traducerii?.
Acesta aprecia pe 15 octombrie, că "selecţia administratorului Fondului Proprietatea va începe cu anunţul, care sper să fie publicat săptămâna viitoare?. Din momentul anunţului, companiile vor avea o perioadă de două săptămâni în care să înceapă o sesiune de întrebări şi răspunsuri". Selecţia unui câştigător urma a se efectua la începutul lunii decembrie, termen ce nu mai este de actualitate.
Numărul de acţionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns în prezent la 2.024, de la 2.080 câţi erau la jumătatea lunii octombrie, iar deţinerea acestora în capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale până la 25,30%, potrivit datelor publicate.
Planurile guvernului prevăd listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi la o bursă internaţională, din Londra sau New York. Ultimele declaraţii ale conducerii Fondului dau de înţeles că listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumătatea anului viitor.
Fondul Proprietatea a fost creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, şi are un capital social de 14,24 miliarde lei (circa 4 miliarde euro), din deţineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fondul Proprietatea Sebastian Vladescu
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close