Antena 3 CNN Actualitate Fonduri europene pentru fermierii români care vor să cumpere utilaje agricole. Perioada în care va fi lansată finanțarea

Fonduri europene pentru fermierii români care vor să cumpere utilaje agricole. Perioada în care va fi lansată finanțarea

Fermierii români care doresc să-și achiziționeze utilaje agricole noi o vor putea face cu ajutorul fondurilor europene.

Fonduri europene pentru fermierii români care vor să cumpere utilaje agricole. Perioada în care va fi lansată finanțarea
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   21:38

Linia de finanțare pentru investiții în fermele zootehnice, care va avea o componentă de 300.000 de euro dedicată achiziției de utilaje agricole, va fi lansată în a doua jumătate a lunii octombrie.

Fermierii care vor să acceseze fondurile europene trebuie să depună, mai întâi, o cerere de finanțare.

Cu toate acestea, fermierii care nu activează în sectorul zootehnic mai au de așteptat, pentru că finanțarea pentru sectorul vegetal nu a fost încă anunțată, astfel că lansarea ei va avea loc, cel mai probabil, în 2024.

”Noua măsură pentru utilaje agricole care va începe este cea pentru zootehnie. Va exista o componentă de 300.000 de euro care poate fi folosită în cadrul unei exploatații zootehnice exclusiv pentru utilajele destinate culturilor vegetale.

Citește și: Municipiul din România unde oamenii pot călători gratuit cu transportul în comun, dacă fac genuflexiuni sau pedalează

În cazul în care nu este vorba de o fermă zootehnică, atunci o altă linie de finanțare pe care trebuie să o avem în vedere ar fi instalarea tinerilor fermieri.

Din păcate, nu știm informații despre investițiile în culturile vegetale, nu știm când o să înceapă depunerea proiectelor pentru acea componentă.

Dacă nu se găsește linia de finanțare pe calendar până la finalul anului, bănuim că va fi anul viitor, în primele luni”, a precizat consultantul Marian Dumitrache, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, de la AgroTV.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close