Antena 3 Actualitate 50.000 de euro pentru tinerii fermieri care revin din străinătate și dezvoltă o afacere în agricultură

50.000 de euro pentru tinerii fermieri care revin din străinătate și dezvoltă o afacere în agricultură

de Laura Dinu    |    30 Iun 2021   •   10:26
50.000 de euro pentru tinerii fermieri care revin din străinătate și dezvoltă o afacere în agricultură
Sursa foto: hepta

Statul român face eforturi pentru a-i aduce acasă pe tinerii români din străinătate. Astfel, le oferă acestora până la 50 de mii de euro, bani nerambursabili, pentru a dezvolta o afacere în agricultură, iar primele contracte de finanțare au fost deja semnate.

Pentru a beneficia de acești bani, solicitanții trebuie să aibă sub 41 de ani și să fi lucrat măcar trei luni în domeniul agricol într-o fermă din altă țară europeană.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare a tinerilor fermieri din Diaspora este deschisă până pe 5 iulie.

Alocarea financiară pentru această sesiune continuă este de 20 milioane de euro.

Sprijinul public acordat pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri, scrie startupcafe.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close