Antena 3 CNN Actualitate Acestea sunt fondurile de pensii private din România. Persoanele până în 35 de ani trebuie să adere la unul dintre ele

Acestea sunt fondurile de pensii private din România. Persoanele până în 35 de ani trebuie să adere la unul dintre ele

Contractele de muncă s-au schimbat! Au fost introduse noi obligaţii pe care angajatorii le au faţă de angajaţi. Printre acestea, să informeze salariaţii care au până în 35 de ani că trebuie să adere la un fond de pensii privat.

Acestea sunt fondurile de pensii private din România. Persoanele până în 35 de ani trebuie să adere la unul dintre ele
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    27 Iul 2021   •   12:45

De curând a intrat în vigoare o nouă modificare substanțială la contractul individual de muncă. Modificarea îi vizează pe o parte a angajaților și are legătură cu contribuțiile la fondurile de pensii. 

Persoanele până în 35 de ani trebuie să adere la un fond de pensii privat

Angajatorii, prin această modificare, au și ei anumite obligații care vor trebui respectate în consecință. Legea în cauză face referire la fondurile de pensii administrate privat. Odată cu aceste modificări, angajatorii au o anumită obligativitate față de angajații la care se face referire.

Conform legii, articolul 30 specifică faptul că angajații de până la 35 de ani trebuie să adere la un fond de pensii privat.

În Romania există șapte fonduri de pensii 

NN,

ARIPI

METROPOLITAN LIFE

ALIANZ TIRIAC

BCR

BRD

VITAL

Iar o nouă schimbare și una bună, pentru că vorbim de digitalizare și poate ușor, ușor o să reușim și noi să renunțăm la ce înseamnă birocrație și cozi infernale la ghișee este semnătură electronică calificată.

Transferul de la un fond de pensii private la altul se face, mai nou, cu semnătură electronică. Așadar, de acum, orice persoană care are în vedere transferul de la un fond de pensii private va putea folosi la alegere, semnătură olografă, semnătură biometrică sau semnătură electronică calaficată.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close