Antena 3 CNN Actualitate Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de azi! Noua procedură a creat haos în aeroport

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de azi! Noua procedură a creat haos în aeroport

Formularul digital de intrare în România a devenit obligatoriu începând de astăzi. Noua procedură a creat haos, azi-noapte, în aeroportul Otopeni.

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de azi! Noua procedură a creat haos în aeroport
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    20 Dec 2021   •   08:33

Intrarea în vigoare, la miezul nopții, a noului certificat digital de intrare în țară a dat de furcă atât angajaților aeroportului, cât şi sutelor de oameni care s-au întors acasă de Sărbători.

Începând de astăzi, toate persoanele care vin în România trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară.

Documentul are menirea de a localiza mai uşor oamenii care au intrat în contact direct cu o persoană infectată.

Îmbulzeala și confuzia au făcut ca spiritele să se încingă destul de repede.

”Am stat 500 de oameni câţi suntem aici unul într-altul. Eu ies din casă mă duc în supermarket, să spăl maşina. Eu poate am luat de la oamenii ăia şi împart în altă parte.

Când am ajuns la paşapoarte ne-a spus luaţi-vă distanţa, un metru. Păi unde? Stăteau copii mici pe jos. Nu se poate aşa ceva. E bătaie de joc”, a spus un tânăr enervat de noua formalitate.

”Ne-au băgat ca la abator. Toate animalele împreună. Vaccinaţi, nevaccinaţi. aşa ceva nu se poate. Sunt absolut dezgustată. Nu o să mai vin acasă”, a spus o româncă aflată pe aeroport.

Formularul digital de intrare în ţară trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Acesta poate fi generat electronic prin intermediul platformei plf.gov.ro dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

×
Subiecte în articol: PLF România formular de localizare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close