Antena 3 CNN Actualitate Forța de reacție: Dezvăluiri șocante din interiorul operațiunii care a zguduit lumea traficanților de cocaină

Forța de reacție: Dezvăluiri șocante din interiorul operațiunii care a zguduit lumea traficanților de cocaină

Forța de reacție: Dezvăluiri șocante din interiorul operațiunii care a zguduit lumea traficanților de cocaină
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Iul 2016   •   17:35

Operaţiunea în care au fost capturate 2,5 tone de cocaină a implicat munca riscantă a şapte investigatori sub acoperire. Riscurile la care sunt supuşi aceşti ofiţeri sunt enorme.

În spatele unei astfel de misiuni stau ani de muncă şi pregătire. Se fac scenarii. Grele. Complicate. Se joacă roluri. Orice poliţist în rolul unui contrabandist este, pentru o perioadă determinată sau nu, un traficant în toată regula.

Sonia Simionov a difuzat în exclusivitate pentru Forţa de Reacţie, de la Antena 3, un interviu cu ofiţerul care a coordonat investigatorii sub acoperire, timp de doi ani şi jumătate, în operaţiunea finalizată în urmă cu câteva zile în Portul Constanţa.

Cei şapte ofiţeri sub acoperire de la Antidrog au lucrat pe filiere diferite. Toţi, însă, au jucat rolurile unor traficanţi.

Cu toate că sunt supuşi unor ani de antrenamente şi instruire, prima operaţiune reală este încărcată de emoţie şi teamă pentru orice ofiţer. Mai ales la un astfel de nivel.

În urmă cu o săptămână, ofiţerii antidrog şi procurorii diicot au scos de pe piaţă 2,5 tone de cocaină în Portul Constanţa. Aceasta este cea mai mare captură de droguri făcută vreodată, pe teritoriul României.

 

×
Subiecte în articol: droguri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close