Antena 3 CNN Actualitate Fortul 13 din Jilava, un obiectiv abandonat de autorităţi

Fortul 13 din Jilava, un obiectiv abandonat de autorităţi

Fortul 13 din Jilava, un obiectiv abandonat de autorităţi
Sursa foto: Foto: stiri.ortodoxe.org
10 Dec 2010   •   23:28

Fortul 13, Jilava! Un nume care până acum 20 de ani băga spaima în oricine! Acum, din penitenciarul de groază a rămas doar o ruină. Ar putea fi un muzeu al victimelor comunismului, ar putea atrage zeci de mii de vizitatori! Acum, este doar un alt obiectiv abandonat de autorităţi.

Noi vedem o piatra! Cineva, cu viziune, ar putea spune ca are o insemnatate istorica. Strainii ar fi in stare sa puna un gard in jurul ei si sa vanda bilete turistilor. la noi e tocmai invers. Majoritatea obiectivelor care ar putea atrage vizitatori sunt lasate in paragina.

Muzeu, memorial, monument al suferinţei. Nu ducem lipsa de idei. Mai prost stăm la capitolul iniţiativă şi bani! Între timp, fortul 13 se degradează pe zi ce trece!

La comemorări, fortul se umple de oameni. Asta s-a întâmplat şi astăzi! În celule s-au instalat plasme şi au rulat filme despre perioada comunistă! S-ar putea întâmpla asta în fiecare zi şi vizitatorii chiar ar veni.

Sunt multe lucruri pe care le putem învăţa aici şi dacă oamenii nu vizitează România, nu vor înţelege ce are de oferit ţara! Chiar dacă avem multe de oferit, în ultima perioadă, turismul nostru s-a limitat la Facebook şi la o frunză. Şi cam atât!





×
Subiecte în articol: Jilava inchisoare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close