Antena 3 CNN Actualitate Fost angajat al SRI, arestat preventiv pentru că a racolat minore pe care le-a obligat să se prostitueze

Fost angajat al SRI, arestat preventiv pentru că a racolat minore pe care le-a obligat să se prostitueze

Fost angajat al SRI, arestat preventiv pentru că a racolat minore pe care le-a obligat să se prostitueze
Sursa foto: Foto: Antena 1
de S.T.    |    07 Noi 2013   •   22:27

Un fost angajat al SRI, actual poliţist, a fost arestat preventiv după ce procurorii DIICOT l-au acuzat că a racolat minore pe care le-a exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, marţi, trei percheziţii domiciliare la persoane suspectate că au exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că trei inculpaţi, în perioada 2011 — 2013, au recrutat prin înşelăciune, transportat, cazat şi exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi mai multe tinere minore şi majore. Aceştia postau anunţuri pe site-uri de internet pentru adulţi, racolând astfel clienţi pentru victimele exploatate, obţinând importante beneficii materiale pentru sine. Unul dintre cei trei inculpaţii care a participat în mod nemijlocit la săvârşirea faptelor are calitatea de funcţionar public cu statut special şi, deşi cunoştea faptul că persoanele exploatate de ceilalţi doi inculpaţi sunt victime ale abuzului fizic şi sexual, nu a acţionat conform legii deşi avea obligaţia de a o face", informează DIICOT într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei trei bărbaţi arestaţi preventiv, Marius-Cătălin Grierosu, ar fi în prezent angajat în Poliţie.

Grierosu a fost, până în anul 2005, angajat al Serviciului Român de Informaţii.



×
Subiecte în articol: prostitutie arest preventiv
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close