Antena 3 CNN Actualitate Fost judecător CCR, acuzații grave la adresa DNA

Fost judecător CCR, acuzații grave la adresa DNA

Fost judecător CCR, acuzații grave la adresa DNA
31 Mai 2017   •   17:15

Fostul judecător Toni Greblă, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, a declarat că măsurile de filaj luate în cazul său au fost abuzive şi au încălcat legea prin faptul că i-a fost invadată viaţa privată.

Mai mult, fostul magistrat spune că în dosarul de la instanţă nu se regăseşte material probatoriu obţinut în perioada în care a fost supravegheat cu mandat judecătoresc emis de ICCJ şi se întreabă unde au ajuns toate înregistrările, imaginie şi interceptările din cele patru luni.

Toni Greblă a fost trimis în judecată în septembrie 2015, fiind acuzat de DNA de trafic de influență din care una în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracțional organizat și fals în declarații în formă continuată. În timpul urmăririi penale, fostul judecător a fost interceptat vreme de patru luni în apartamentul său din Capitală.

"Prin mandat de la ICCJ s-a autorizat pătrunderea în locuinţa mea din Bucureşti pentru a fi montată aparatură foto, audio şi de înregistrare. Doar în locuinţa de la Bucureşti. Măsurile de filaj au fost mult mai numeroasse, dar nu pot să le dovedesc doar le intuiesc. Ultima dintre ele a fost cea mai gravă dintre măsurile care pot duce la încălcarea vieţii private a unui om, cu încălcarea legii de către procurorul de caz şi cu o superficialitate, ca să mă exprim elegant, din partea magistraţilor care au aprobat astfel de solicitări de mandate de supraveghere", a declarat Toni Greblă.

×
Subiecte în articol: DNA Toni Grebla 100 de minute
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close