Antena 3 CNN Actualitate Fost judecător CCR: „Nu cred că ţinta a fost băgarea lui Dragnea în puşcărie, ci dispariţia lui de pe scena politică”

Fost judecător CCR: „Nu cred că ţinta a fost băgarea lui Dragnea în puşcărie, ci dispariţia lui de pe scena politică”

Fost judecător CCR: „Nu cred că ţinta a fost băgarea lui Dragnea în puşcărie, ci dispariţia lui de pe scena politică”
03 Iul 2019   •   17:49

Fostul judecător CCR, Petre Lăzăroiu, a precizat că în calitatea sa de ”om liber”, calitate dobândită prin eliberarea sa din funcție, că există motivele întemeiate pentru a crede că procesul fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost unul politic, iar finalitatea acestui proces nu a fost închiderea inculpatului ce deținea a treia funcție în stat, ci asigurarea unui spațiu de presiuni și negocieri ce îl vizau direct pe fostul președinte al partidului.

„Nu cred că ţinta a fost băgarea lui Dragnea în puşcărie, ci dispariţia lui de pe scena politică. Chiar dacă nu a fost negru pe alb, raportul indica spre o admitere a acestei sesizări. Ori legea trebuie modificată, ori ÎCCJ trebuie să aplice legea. Ori Înalta Curte a zis că nu este interesată de cum arată legea, ceea ce este un derapaj mare de la regulile statului de drept.

Citște Și CCR: Completurile de trei nespecializate, ilegale. Ce se întâmplă cu dosarul lui Liviu Dragnea

S-a amânat pentru că foarte mulţi colegi nu au suportat presiunea şi au zis că e mai bine să se amâne pentru plenul următor. Când patru judecători spun că nu vor să judece, nu se mai poate judeca în complet de doar cinci judecători. Nu s-a vrut atunci, asta este! Pentru că colegilor mei le-a fost teamă, în acea conjunctură, să mai judece. A fost prea mare presiunea!, a explicat Petre Lăzăroiu, fostul judecător CCR. 

×
Subiecte în articol: Petre Lazaroiu Petre Lazaroiu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close