Antena 3 CNN Actualitate Fost lider al minerilor, implicat în mineriada de la Costeşti, aproape de eliberare

Fost lider al minerilor, implicat în mineriada de la Costeşti, aproape de eliberare

Fost lider al minerilor, implicat în mineriada de la Costeşti, aproape de eliberare
05 Noi 2008   •   18:23

Dorin Loiş, un fost lider al minerilor, implicat alături de Miron Cozma în mineriada de la Costeşti, ar putea fi eliberat din închisoare, cu 2 ani mai devreme decât prevede sentinţa sa. Magistraţii Judecătoriei Deva i-au aprobat cererea de eliberare condiţionată, şi, dacă în trei zile nu va fi depus recurs, hotărârea va deveni definitivă şi Loiş ar putea pleca din penitenciar în câteva zile.
"Dacă nu se formulează recurs şi hotărârea devine definitivă, inculpatul va fi eliberat", a declarat Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva. Dorin Loiş, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a primit, marţi, aviz favorabil pentru eliberare condiţionată din partea comisiei din Penitenciarul Bârcea Mare.
Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, declara că avizul favorabil a fost dat pentru că Loiş a avut un dosar bun, a lucrat în închisoare şi a participat la mai multe activităţi educative.
Dorin Loiş, alături de alţi patru lideri ai minerilor, a fost condamnat în 2005 la cinci ani de închisoare pentru complicitate la subminarea puterii de stat în dosarul "Costeşti 1999". În acelaşi dosar, Miron Cozma a primit zece ani de închisoare, însă între timp, a fost eliberat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Cozma eliberare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close