Antena 3 CNN Actualitate Fost ministru din Guvernul Ponta, reacție după dezvăluirile momentului. A făcut sau nu SRI numirile din Executiv

Fost ministru din Guvernul Ponta, reacție după dezvăluirile momentului. A făcut sau nu SRI numirile din Executiv

Fost ministru din Guvernul Ponta, reacție după dezvăluirile momentului. A făcut sau nu SRI numirile din Executiv
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Pop
14 Mar 2018   •   14:49

Senatorul social-democrat Liviu Pop a declarat miercuri că nu SRI l-a propulsat în Guvernul USL din 2012, ci un coleg care ocupa funcţie de conducere în PSD.

"Nu m-a pus SRI acolo. M-a pus un coleg de-al meu din partid, care m-a sunat, mi-a dat timp de gândire 24 de ore pentru a intra în Guvern. Acel coleg din partid era cu funcţie de conducere în PSD la vremea respectivă. Am vorbit şi cu domnul Ponta, şi cu domnul Dragnea înainte de a spune 'da' şi de a intra în Guvernul USL din 2012", a precizat Liviu Pop, întrebat, la Parlament, despre modul în care a ajuns ministru la acel moment, în contextul declaraţiilor făcute de Liviu Dragnea potrivit cărora Guvernul USL din 2012 s-a constituit în baza unei liste propuse de fostul şef al SRI George Maior.

Întrebat dacă el crede că afirmaţiile lui Dragnea nu corespund adevărului, Liviu Pop a răspuns că liderul PSD "are perfectă dreptate în tot ceea ce spune vizavi de constituirea Guvernului".

"Am văzut declaraţia domnului preşedinte Liviu Dragnea, tot ceea ce s-a întâmplat în constituirea Guvernului. Eu nu am avut decât o parte din informaţii, acele discuţii telefonice şi întâlniri pe care le-am avut cu conducerea partidului după aceste discuţii telefonice, dar ca perioadă de timp şi ca interval, punându-le una peste alta, domnul Liviu Dragnea are perfectă dreptate în tot ceea ce spune vizavi de constituirea Guvernului", a precizat senatorul PSD.

Totodată, întrebat dacă Guvernul Ponta s-a format într-un cerc restrâns de oameni din care ar fi putut face parte şi George Maior sau a fost format în urma unei discuţii în forurile statutare ale coaliţiei, Liviu Pop a spus că el a fost votat în Comitetul Executiv al PSD. "Eu ştiu că am fost votat în Comitetul Executiv, am fost propus în Comitetul Executiv al PSD, am avut o discuţie de principiu cu Dragnea şi cu Ponta, am cerut şi eu timp de gândire 24 de ore, m-am consultat cu colegii mei din mişcarea sindicală", a mai spus senatorul social-democrat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: liviu pop guvernul ponta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close