Antena 3 CNN Actualitate Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în Italia

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în Italia

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, condamnat în ţară pentru corupţie s-a predat în Italia. Acum se află într-un penitenciar din Bari, iar România a început procedurile pentru extrădare. 

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, s-a predat în Italia
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    04 Feb 2021   •   12:00

Fostul ofițer se sustrăgea executării pedepsei, după ce a fost condamnat la trei ani și 10 luni de închisoare. El s-a predat în Bari, însoțit de avocatul său, anunță joi, Poliția Română.

"În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Daniel Dragomir s-a predat însoţit de avocat

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România", se arată în comunicatul Poliţiei.

Daniel Dragomir şi soţia, condamnaţi pentru corupţie

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare în iunie 2020. 

În acelaşi dosar, soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Cei doi au fost condamnaţi pentru coruptie.
 

×
Subiecte în articol: daniel dragomir predare Italia Bari
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close