Antena 3 Actualitate Fost polițist condamnat pentru trafic de droguri, declarat nevinovat la 14 ani de la ispășirea pedepsei

Fost polițist condamnat pentru trafic de droguri, declarat nevinovat la 14 ani de la ispășirea pedepsei

de Adelina Miron    |    01 Iul 2021   •   23:05
Fost polițist condamnat pentru trafic de droguri, declarat nevinovat la 14 ani de la ispășirea pedepsei
Sursa foto: Hepta

Fostul polițist clujean Ioan Tău, condamnat definitiv la opt ani de închisoare după ce a fost acuzat de implicare într-o mare rețea de droguri din anii 2000, coordonată de Torino Sfârlea, a fost declarat nevinovat de Tribunalul București, după rejudecarea unei hotărâri CEDO.

Tribunalul București a dispus ieri, 30 iunie 2021, achitarea lui Ioan Tău.

Fostul polițist din Cluj a fost arestat în 2003 și a primit în instanță o pedeapsă de 16 ani de închisoare. Pedeapsa a fost redusă la opt ani de închisoare în recurs, însă Ioan Tău a fost eliberat condiționat după patru ani, în 2007.

Polițistul a considerat că nu a avut parte de un proces echitabil și a dat în judecată România la CEDO, care, în 2019, i-a dat dreptate polițistului și a hotărât că acesta nu a avut parte de un proces echitabil.

Cazul lui Ioan Tău a fost rejudecat la Tribunalul București, după ce fostul polițist a depus o cerere de revizuire a sentinței, în urma hotărârii CEDO.

Ioan Tău a fost găsit nevinovat în această speță de Tribunalul București care a concluzionat că probele ”nu dovedesc, dincolo de orice îndoială rezonabilă, săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată”, se precizează în sentința Tribunalului București.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close