Antena 3 CNN Actualitate Familia acuză: Polițist lăsat să moară în spital. ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!”

Familia acuză: Polițist lăsat să moară în spital. ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!”

Momente de durere și revoltă pentru familia unui fost polițist din Râmnicu-Vâlcea care a murit după ce a făcut o formă severă de SARS-CoV-2.

Familia acuză: Polițist lăsat să moară în spital. ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!”
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Laura Dinu    |    27 Noi 2020   •   08:15

Văduva acestuia spune că ar fi implorat-o să îl ia din spital pentru că ar fi fost, pur și simplu, lăsat să moară. Mai mult decât atât, familia acuză că omului i s-ar fi confiscat telefonul mobil iar medicii cu care au vorbit le-au ascuns adevărul despre starea lui de sănătate și i-au tratat cu dispreț.

Pe de altă parte, reprezentanții Spitalului Județean resping toate acuzațiile și spun că s-a făcut tot posibilul pentru salvarea vieții fostului polițist. 

”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară!”

Acesta nu se putea îngriji singur, din cauza sechelelor mai vechi cauzate de un accident vascular cerebral. Soția spune că omul o suna disperat când a început să sufere de sete. 

”Am vorbit cu el și spunea că nu se duce nimeni la el, nu se poate descurca nici să își pună o cană cu apă, s-a agitat foarte mult, a intrat în panică pentru ce a văzut acolo. Când ne-a sunat de sus de la spital, a strigat în gura mare: ”Veniți să mă luați că ăștia mă omoară” și nu am mai avut acces la telefonul lui și nici la el să vorbim”, povestește Anișoara Zăuleț, soția polițistului decedat, pentru Antena 3. 

Femeia spune că bărbatului i s-ar fi luat telefonul mobil, iar personalul i-ar fi spus că acesta este în stare stabilă. Până când au fost sunați de la morgă și anunțați că acesta a decedat. 

”Nu vreți să știți cum ne-au vorbit. O doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât și ne-a respins... Nu ne-a lăsat să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi, cel puțin două cuvințele, să îi spunem că suntem alături de el și nu e singur. Nu a fost și el ultimul om... și indiferent, ultimul om din oraș să fi fost, și tot trebuia tratat omenește”, a mai spus femeia. 

Medicii spun că au respectat procedurile

Medicii se apără și afirmă, potrivit presei locale, că au respectat procedurile și au făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a-l salva. Ei au spus că uneori, lupta cu boala se sfâșește tragic. 

Pompier din Râmnicu-Vâlcea, mort de COVID-19 într-un salon fără căldură: "Două zile a stat în salon, cerând pătură de acasă pentru că era frig"

În urmă cu 2 zile, povestea unui pompier infectat cu COVID-19, mort în spitalul din Râmnicu-Vâlcea într-un salon neîncălzit, cerând o pătură de acasă pentru că îi era frig, făcea înconjurul internetului. Povestea traumatizantă a fost spusă chiar de soția paramedicului, care și-a văzut soțul plecând de acasă pe picioare și a primit vestea, după două săptămâni, că acesta a murit.

”Durerea este mare. Nu pot să o descru în cuvinte. Sunt din Rm. Vâlcea și mă numesc Banu Alida Carla și sunt soție de pompier(ISU VÂLCEA). Soțul meu a decedat pe data de 26.10.2020 în urma unui șir lung de zile de spitalizare din cauza unor complicații și din cauza neglijenței personalului medical de la Secția infecțioase Râmnicu Vâlcea.”

×
Subiecte în articol: politist Râmnicu Vâlcea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close