Antena 3 CNN Actualitate Fost procuror DIICOT, acuzaţii grave: Florian Coldea, implicat în „dispariția” a patru milioane de euro

Fost procuror DIICOT, acuzaţii grave: Florian Coldea, implicat în „dispariția” a patru milioane de euro

Fost procuror DIICOT, acuzaţii grave: Florian Coldea, implicat în „dispariția” a patru milioane de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Ian 2017   •   17:06

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu dezvăluie în cartea sa “Prădarea României” că a aflat de la un spion, apropiat de răpitorii irakieni, că aceştia ar fi primit “doar” nouă milioane de euro, nu 12 sau 13 milioane de euro, în schimbul eliberării celor trei jurnalşti români Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci şi Ovidiu Ohanesian.

Practic, explică Nastasiu, aproximativ patru milioane de euro s-au “evaporat”. Ulterior, după implicarea sa în eliberarea jurnaliştilor, generalul Florian Coldea a fost promovat şi a ajuns prim adjunct al directorului SRI.

“Știam că jurnaliștii fuseseră eliberați pentru o sumă semnificativă, însă nu avusesem niciodată motive să mă concentrez pe acest detaliu. De la o excelentă sursă de informații irakiană am aflat că suma se situa între 12 milioane și 13 milioane de euro, iar aceasta a fost confirmată de mai multe persoane din eșaloane diferite ale complexului militar și de securitate din Bagdad.Ȋntorsătura consta în faptul că, potrivit irakienilor, răpitorii au primit 9 milioane de euro, nu 12 milioane sau 13 milioane de euro. (Aproximativ 4 milioane de euro au fost delapidați.)”, afirmă Nastasiu, citat de flux24.ro.

 

×
Subiecte în articol: Florian Coldea
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close