Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost reținut. Ce acuzații i se aduc

Fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost reținut. Ce acuzații i se aduc

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost reținut, după ce s-a descoperit că a comis mai multe ilegalități.

Fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a fost reținut. Ce acuzații i se aduc
Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   10:24

Sorin Lia, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurorii craioveni de abuz în serviciu, favorizarea infractorului, trafic și cumpărare de influență.

Procurorii au stabilit că Sorin Lia a intervenit într-un dosar pentru a opri sancționarea unui agent economic, care a fost prins în trafic în timp ce transporta marfă cu tonaj depășit.

Mai mult, după extinderea cercetărilor, s-a descoperit că procurorul Sorin Lia a comis mai multe ilegalități.

De exemplu, în momentul în care a fost prins conducând cu viteză, procurorul a mers la birou și, având calitatea de șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, și-a completat un ordin de deplasare, cu ajutorul căruia a scăpat de sancțiune, motivând că mergea cu viteză pentru că se afla în interes de serviciu.

Citește și: Primarul unui oraș din România și-a sancționat toți angajații. Oamenii au rămas fără salarii pentru că "nu își fac treaba"

Au mai fost reținuți, în același dosar, fostul șef al Poliției Corabia și un om de afaceri.

Toți trei vor ajunge astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel din Craiova, care vor decide dacă vor fi arestați pentru 30 de zile.

×
Subiecte în articol: corabia procuror retinut
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close