Antena 3 CNN Actualitate Fost şef SIE: Atacurile de la Paris reprezintă un eşec clar al serviciilor de securitate franceze

Fost şef SIE: Atacurile de la Paris reprezintă un eşec clar al serviciilor de securitate franceze

Fost şef SIE: Atacurile de la Paris reprezintă un eşec clar al serviciilor de securitate franceze
14 Noi 2015   •   19:57

Cătălin Harnagea, fost şef al SIE, a explicat, într-o ediţie specială a Antena 3, care sunt, de obicei, urmările unui atentat cum a fost cel de la Paris.

"Locaţiile sunt alese ca să provoace o emoţie cât mai puternică şi să fie mediatizate cât mai intens. Pe de-o parte să provoace frică şi pe de altă parte să arate celor care sunt simpatizanţi că este o forţă adevărată. Din cauza aceasta, mă gândesc la revendicarea Statului Islamic foarte târzie. Pentru că de obicei renvedicările se fac repede. Nu trebuie să dureze foarte mult, în mod clasic. Asumarea a durat."

"Ei ştiau de la început că o să moară în acea seară. Ei ştiu că vor muri. Din această cauză, este extrem de complicat. Din cauza asta e foarte greu să vezi ce a avut în spate, ce complici a avut."

"Emoţia, imediat după eveniment, este covârşitoare. Dar eu mă aşteptam ca partea analitică să gândească în avans, să prevină, să nu se mai întâmple. A fost un eşec al serviciilor de securitate franceze."

"După un atentat de calibrul celui de la Paris, este greu de crezut că imediat vor urma alte atentate, fiindcă toată lumea îşi imaginează că serviciile sunt în mare alertă, deci ar fi complicat să mai atingi vreo ţintă de amploare. Deci, un timp, nu se vor întâmpla lucruri notabile." 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close