Antena 3 CNN Actualitate ”Eu nu am mai putut să rezist!” O fostă asistentă de la ”azilul groazei” rupe tăcerea

”Eu nu am mai putut să rezist!” O fostă asistentă de la ”azilul groazei” rupe tăcerea

O fostă asistentă de la azilul de bătrâni din Afumați a povestit ce se întâmpla, de fapt, acolo. Femeia susține că a plecat pentru că nu a mai rezistat să vadă ororile la care erau supuși bătrânii în fiecare zi.

”Eu nu am mai putut să rezist!” O fostă asistentă de la ”azilul groazei” rupe tăcerea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    07 Iul 2023   •   10:21

Fosta angajată spune că a primit amenințări după ce a demisionat, acesta fiind motivul pentru care nu a mers la poliție.  

Femeia susține că a încercat să îi ajute pe bătrâni cu tot ce a putut, însă nu a mai rezistat:  
 
„Eu nu am putut să rezist acolo, adică sincer chiar aș fi vrut să schimb ceva pentru acei bătrâni. Chiar mă atașasem foarte mult de ei și aș fi vrut să schimb ceva pentru. Le duceam de acasă îmbrăcăminte, prosoape, mâncare, fructe, le împărțeam la toți. Dar mi-a fost frică să mă duc la poliție sau să spun cuiva pentru că soția patronului de acolo este polițistă”, spune fosta angajată. 

Bătrânii erau adesea înfometați și puși să muncească.  

„Când am văzut cum este situația acolo am renunțat. Oamenii de acolo nu erau tratați exact cum trebuie. Mulți dintre ei erau plini de escare, de bubițe fel și fel și stau legați la pat. Mâncarea lăsa de dorit, adică nu era chiar ce trebuie. Mulți adormeau seara nemâncați. Niște condiții groaznice”, susține femeia.  

„Erau loviți, da! Cei care erau imobilizați nu aveau nicio treabă, dacă mâncau bine. De exemplu, la ora 12 mâncau, dacă nu rămâneau nemâncați până seara la 7, 7 și jumătate. Cei care se puteau mișca erau puși la muncă, măturau prin curte să sape”, povestește femeia pentru digi24.ro.

Mai mult decât atât, femeia susține că a fost amenințată să nu spună nimic. 

„După ce am încheiat am fost sunată și amenințată să nu spun ce se întâmplă acolo în legătură cu căminul”, mai spune ea. 

×
Subiecte în articol: azil de batrani afumați
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close