Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost arestată preventiv

de M.T.    |    02 Iul 2013   •   23:10
Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală a fost arestată preventiv

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, informează Mediafax.

Decizia a fost luată marţi de Tribunalul Bucureşti, aceasta nefiind definitivă şi putând fi atacată la Curtea de Apel.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cercetată pentru trafic de influenţă.

Tot marţi, procurorii au cerut instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a Costicăi Vărzaru.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului".

„Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiaţi, luni, la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat.

După ce au fost audiaţi, aceştia au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

Unii profesori sunt suspectaţi că le-ar fi spus elevilor subiectele la proba scrisă de la Limba şi literatura română.

Asupra lor ar fi fost găsiţi bani şi cadouri care le-ar fi parvenit în aceeaşi zi, potrivit unor surse judiciare.

În urma unor percheziţii, procurorii Parchetului Capitalei au ridicat toate înregistrările video din sălile de examene, acestea urmând să fie analizate în cadrul anchetei de corupţie presupus săvârşită la examenul de bacalaureat.

De asemenea, au fost ridicate înscrisuri, obiecte şi laptopuri.
   
Potrivit Mediafax, sursele din rândul anchetatorilor au arătat că se lucrează de aproximativ o lună la acest caz.

x close