Fosta directoare de la liceul Bolintineanu recunoaşte că a auzit de bani şi a vorbit cu membrii comisiei să fie indulgenţi

de M.Z.    |    09 Iul 2013   •   18:35
Fosta directoare de la liceul Bolintineanu recunoaşte că a auzit de bani şi a vorbit cu membrii comisiei să fie indulgenţi Foto: captura Antena 3

Fosta directoare de la liceul Bolintineanu, Costica Vărzaru, recunoaşte că a vorbit cu profesorii din comisia de examinare, ca să fie indulgenţi.

Totuşi, cadrul didactic susţine că nu s-a ocupat de strângerea de bani şi nici nu le-a promis sau dat examinatorilor diverse sume.

Informaţia a fost prezentată marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

În faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, unde a contestat mandatul de arestare preventivă, Costica Vărzaru a spus că i-ar fi auzit pe părinţi vorbind că strâng bani pentru bacalaureat.

Declaraţia dată în faţa instanţei de Costica Vărzaru, fosta directoare a liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti:

Nu am văzut niciodată suma strânsă, 12.900 de lei. Nu am avut nicio discuţie cu vreun părinte sau elev cu privire la sume de bani. Nici nu am pretins şi nici nu am primit vreo sumă de bani cu scopul de a o remite Comisiei. În 30 iunie, (...) reprezentanţii comitetului de părinţi s-au cunoscut cu preşedinta Comisiei. Ce urmau să facă era problema lor. (...)

Nu m-am implicat sub nicio formă în strângerea de fonduri, pentru că nu mi s-a adus la cunoştinţă. Nu eu am gestionat, nu eu... doar comitetul de părinţi. Am fost informată de către reprezentantul comitetului de părinţi că există o sumă, dar pentru un minim de protocol pentru comisie. M-a interesat comisia să aibă un minim confort, un climat bun: o fructă, un suc, o apă minerală. (...) Am fost informată de reprezentantul comitetului de părinţi că s-au adunat 12.900 de lei, dar pentru asigurarea condiţiilor optime pentru comisie, care stătea o săptămână în liceu. (...)

Cu suma de bani nu ştiu ce s-a întâmplat, ulterior preşedintele comitetului de părinţi mi-a spus că, la sfârşitul examenului, ar fi vrut să motiveze într-un fel comisia. Dar nu ştiu şi nu cred că au făcut acest lucru.Costica Vărzaru nu recunoaşte acuzaţiile care i se aduc, potrivit avocatului său, George Moloman.

"Nu recunoaşte toate acuzele care i se aduc în sensul că a încercat, a pretins bani să îi remită Comisiei de Balacaureat pentru a influenţa negativ sau pozitiv susţinerea examenului, însă a recunoscut că au existat anumite zvonuri şi tentative, cu privire la acest aspect, din partea unor persoane. Nu le-a dat curs, nu a discutat în vederea unei traficări de influenţă şi a discutat ca să fie mai permisivă cu anumiţi elevi pentru că, evident, nu toţi sunt foarte bine pregătiţi", a declarat avocatul Moloman.

Întrebat dacă în acest caz nu se poate vorbi despre trafic de influenţă, apărătorul lui Vărzaru neagă.

"Nu e trafic de influenţă, atâta timp cât nu avem obiectul material al traficului de influenţă. (...) Suma de bani n-a văzut-o niciodată", a spus avocatul George Moloman.Parteneri
x close