Fostă procuroare, dezvăluiri despre atitudinea lui Kovesi când era șefa DNA: „Obișnuia să își modeleze subalternii după chipul și asemănarea ei în stil autoritar și totalitarist”

12 Iun 2019   •   19:30
Fostă procuroare, dezvăluiri despre atitudinea lui Kovesi când era șefa DNA: „Obișnuia să își modeleze subalternii după chipul și asemănarea ei în stil autoritar și totalitarist” Foto: Agerpres

Fosta procuroare Angela Nicolae spune că pe fostul procuror general al României, Tiberiu Nițu, l-a costat funcția pentru că nu a ascultat de subalterna sa, Laura Codruța Kovesi, cea care se afla la conducerea DNA la vremea respectivă. 

„Îmi amintesc că, în timp ce îl însoțeam pe Nițu Tiberiu la întâlnirea procurorilor generali organizată de Asociația Internațională a procurorilor la Singapore, de un eveniment extrem de neplăcut care dovedește că între Kovesi și Nițu Tiberiu existau conflicte frecvente. 

Kovesi obișnuia să își modeleze subalternii după chipul și asemănarea ei în stil autoritar și totalitarist, iar deciziile finale îi aparțineau fără să existe consultări sau dezbateri. Or, Nițu Tiberiu nu avea caracterul și temperamentul să fie condus de o femeie”, a spus Angela Nicolae, potrivit luju.ro. 

Parteneri
sati
x close