Antena 3 CNN Actualitate O fostă prostituată româncă, vândută în Spania pentru 300 de euro, și-a spus povestea într-o carte: ”Este ca o închisoare cu bare invizibile”

O fostă prostituată româncă, vândută în Spania pentru 300 de euro, și-a spus povestea într-o carte: ”Este ca o închisoare cu bare invizibile”

Amelia Țigănuș s-a născut în România și a lucrat ca prostituată în peste 40 de bordeluri în Spania, după ce a fost vândută pentru 300 de euro. În prezent, este activistă pentru drepturile omului și a scris o carte în care și-a povestit întreaga experiența ca prostituată.

O fostă prostituată româncă, vândută în Spania pentru 300 de euro, și-a spus povestea într-o carte: ”Este ca o închisoare cu bare invizibile”
Sursa foto: Facebook/Amelia Tiganus
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2021   •   19:32

Într-un interviu acordat publicației spaniole „El pais”, Amelia Țigănuș a vorbit despre cartea ei, „La revuelta de las puta”, și despre experiențele care au determinat-o să o scrie.

„Singura cale de a scăpa era să continui să merg înainte. Violența sexuală nu afectează doar cei mai săraci oameni. Aveam nevoile acoperite.”, a declarat românca pentru publicația spaniolă. 

Amelia Țigănuș s-a născut în Galați, dar a ajuns să lucreze în Spania ca prostituată după ce a fost vândută pentru 300 de euro.

„Banii aceia s-au îndreptat către persoana care a spus că mă va prezenta altcuiva, ca o favoare, astfel încât să poată să-mi repare viața în doi ani, ceea ce a fost o minciună, desigur. Știam deja în ce mă bag. Știi de la început. Dar multor femei le este greu să recunoască acest lucru. După aceea, am acumulat o datorie de 3.000 de euro, asta spun ei.”, a povestit românca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Banii pe care îi câștiga erau investiți în machiajul și garderoba de care avea nevoie pentru a-și practica meseria, dar și în taxe, alcool și cocaină, ”pentru că ei te fac dependent de asta și acolo se duc toți banii”, mărturisește Amelia Țigănuș.

Românca a reușit să scape din sistemul traficanților cu ajutorul unui client care a fost de acord să o primească în casa lui contra unor servicii gratuite. 

„Cel mai greu de înțeles este modul în care ești prins în acel sistem, chiar dacă ușa este deschisă, barele invizibile îl fac mai dificil.”, spune Amelia pentru El Pais.

Odată ieșită din rețeaua traficanților, românca a lucrat ca ospătar, dar mărturisește că a trăit cu frica de oameni și de lumina zilei.

„Nimeni nu și-ar fi putut imagina că aș decide să vorbesc despre asta public și să devin activist. Am avut-o în mine. Dar mi-au trebuit 12 ani să vorbesc despre asta.”, precizează Amelia.
 

 

×
Subiecte în articol: romanca Spania
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close