Antena 3 CNN Actualitate Fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, prinsă cu droguri în poşetă în timpul unui control de rutină în Bucureşti

Fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, prinsă cu droguri în poşetă în timpul unui control de rutină în Bucureşti

O femeie jandarm, fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a fost prinsă cu droguri în poşetă, în timpul unei razii în Bucureşti.

de Andreea Gelatu    |    Delia Bulgaru    |    21 Noi 2023   •   07:52

Andreea Cătălina Bumbac, fosta purtătoare de cuvânt a BSIJ, se afla într-un taxi alături de o altă persoană, când a fost controlată de poliţişti, în cadrul amplei operaţiuni numită Blocada.

Anchetatorii i-au găsit în geantă mai multe pliculețe cu un praf alb, despre care se bănuieşte că ar fi cocaină.

Cazul a fost preluat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru continuarea cercetărilor.

Citeşte şi: Ea este Geanina, tânăra poliţistă din Huşi, prinsă la furat de haine într-un mall din Iaşi

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reacţia Jandarmeriei Române

"Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, in urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

Menționăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare", a anunţat Jandarmeria Română.

Fosta purtătoare de cuvânt a BSIJ intră în concediu

Începând de mâine, femeia urmează să intre în concediu de odihnă şi, de asemenea, ea beneficiază şi de consiliere psihologică. De altfel, ea a ocupat funcţia de purtător de cuvânt prin cumul, adică, pe lângă atribuţiile de serviciu pe care le avea, a avut şi aceste atribuţii ale purtătorului de cuvânt. Femeia nu era în cadrul operativ, ci la departamentul juridic la Brigada Specială de Intervenţia a Jandarmeriei.

"Cu privire la informațiile apărute în spațiul public legate de femeia jandarm prinsă având asupra sa substanțe interzise la deținere, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului, de raporturile de muncă cu ceilalți angajați ai Brigăzii Speciale, pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este in concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile.

La acest moment, ofițerul beneficiează de consiliere psihologică din partea specialiștilor din cadrul unității.

În prezent cazul este preluat de reprezentanții BCCO București, în vederea continuării cercetărilor. Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.

"Inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății"

Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a eradica această situație, acest moment ne arată că inclusiv cei care sunt în poziții de autoritate și responsabilitate, nu sunt imuni la provocările și ispitele societății.

De asemenea, este important să subliniem că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implică membri ai propriilor structuri.

Asta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate.

Este esențial, totodată, să se respecte confidențialitatea și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea în instanță a vinovăției sau nevinovăției sale.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate", au transmis reprezentanţii BSIJ.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close