Antena 3 CNN Actualitate Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, trimis în judecată pentru conflict de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Oct 2013   •   10:03

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Procurorii spun că acesta a atribuit firmei sale de avocatură mai multe contracte de asistenţă juridică ale companiei Hidroelectrica. Cu alte cuvinte, Borza era cel care semna pentru plata onorariilor către firma sa de avocatură.

Alături de Borza, a fost trimisă în judecată şi Nicoleta Munteanu, o asociată a avocatului. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au stabilit, în urma verificărilor, că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii". Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP "Borza şi Asociaţii".

În cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu.

Potrivit procurorilor, Borza este asociat atât în firma de insolvenţă Euro Insol, cât şi la SCP "Borza şi Asociaţii", "realizând astfel, în mod direct, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru asociatul său, Munteanu Nicoleta".

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă.
 
Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.×
Parteneri
x close