Antena 3 CNN Actualitate Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, noi acuzații incendiare

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, noi acuzații incendiare

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, noi acuzații incendiare
Sursa foto: Foto: captura video
01 Noi 2017   •   16:36

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir face noi acuzații incendiare pentru binomul Kovesi-Coldea. Acesta anunță, totodată, că va reclama CSM la Curtea Constituțională, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a spus că a încălcat idependența justiției.

„Ieri, printr-o decizie a CSM 11-8, s-a stabilit ca am încălcat "independența justiției".

Într-o țară în care adevărul umblă cu capul spart, iar oamenii își caută dreptatea cu disperare, decizia CSM de ieri mi se pare o sfidare.

CSM nu mi-a cerut niciun punct de vedere, eu nu am putut să mă apăr față de "raportul" domnului procuror Cornel Ioana. Un procuror de la CSM m-a acuzat și tot CSM m-a condamnat. Curat stat de drept.

Problema este că aspectele neconstituționale și ilegale ale colaborării DNA-SRI au fost aduse la cunoștință, de către mine, unei autorități a statului român, în speță Comisia de control a SRI și a Parlamentului României.

De ce nu a așteptat CSM raportul Parlamentului în acest caz? Astfel, o altă autoritate a statului ce nu are atribuții în acest domeniu a intervenit și a emis un act ilegal împotriva mea prin decizia de ieri. Consider că mă aflu în fața unui conflict de natură constituțională între două puteri ale statului. Ca atare, voi aștepta cu nerăbdare motivarea deciziei CSM și apoi mă voi adresa instanțelor competente și Curții Constituționale pentru a rezolva această situație nelegală. Constat cu amărăciune că este deja o practică a PFA Kovesi care folosește CSM pentru a bloca orice încercare de demascare a unor abuzuri și ilegalități. Am cinci întrebări pentru cei 11 CSM-iști:

1. Ați avut discuții, relaționări, presiuni, contacte formale sau informale, oficiale sau private cu reprezentanți ai DNA sau ai serviciilor secrete pe tema acestei decizii?

2. Când, cum, unde, care au fost participanții, în ce context, dacă ați documentat sau înregistrat aceste contacte operative?

3. Dacă actualii procurori de vază ai DNA s-au exprimat fățiș și public împotriva mea anterior deciziei CSM, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?

4. Dacă fățiș și public, acești procurori DNA au fost susținuți de înalți oficiali ai serviciilor secrete, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?

5. Dacă aveți cunoștință de dosare deschise in rem asupra domniilor voastre la nivelul DNA, când au fost acestea deschise și în ce context?”, a scris Dragomir pe  blogul personal.

×
Subiecte în articol: 100 de minute daniel dragomir Kovesi Coldea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close