Antena 3 CNN Actualitate Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la un an și 4 luni închisoare

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la un an și 4 luni închisoare

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la un an și 4 luni închisoare
Sursa foto: Foto:Intact Images
14 Ian 2016   •   20:29

Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a fost condamnat joi de Tribunalul București la un an și patru luni închisoare pentru trafic de influență, după ce a primit aproximativ 25.000 euro de la administratorul unei firme. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, scrie Agerpres.

Această condamnare a fost dată într-un dosar disjuns din alt dosar de trafic de influență, în care Solomon Wigler a primit în noiembrie 2015, tot în urma unei decizii a Tribunalului București, patru ani închisoare cu executare, pentru că ar fi primit de la același administrator suma de aproximativ 200.000 euro.

Potrivit DNA, în perioada iunie 2012 — mai 2015, Solomon Wigler a pretins suma de 230.000 de euro de la Alexandru Claudiu Buciu, administrator la BMC Invest SRL Lugoj, și a primit de la acesta 204.000 euro, în schimbul intervenției sale în vederea aprobării în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a unor autorizații pentru construirea a trei supermarketuri în Capitală.

În timpul anchetei, Solomon Wigler a declarat că l-a cunoscut în anul 2012 pe Alexandru Buciu, despre care știa că lucrează la o firmă cu acționariat german, ce are ca obiect de activitate dezvoltarea imobiliară și se ocupa cu achiziția de terenuri și construirea magazinelor pentru Kaufland.

În cursul anului 2012, Buciu a venit la el în birou și i-a spus că de foarte mult timp așteaptă o rezoluție la o documentație depusă pentru un PUZ, în vederea edificării unui magazin Kaufland în B-dul Bucureștii Noi.

În acest context, Solomon Wigler a verificat și a constatat că documentația respectivă a primit toatele avizele necesare în vederea aprobării, după care a discutat cu un consilier din cadrul CGMB, pentru a susține proiectul în Consiliul General.

 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close