Antena 3 CNN Actualitate Fostul deputat Emilian Cutean a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul deputat Emilian Cutean a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul deputat Emilian Cutean a fost condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Apr 2011   •   23:23

Fistul deputat şi şef al şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, Emilian Cutean, a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare. Acesta este acuzat de procurorii DNA că a iniţiat o hotărâre de Guvern în 2004, prin care s-a aprobat acordarea a peste 300.000 de lei Asociaţiei de revoluţionari 'Club 22', pe care o înfiinţase şi pe care o conducea, titrează Mediafax.

Mai mult decât atât, decizia implică o interdicţie a drepturilor civile ale fostului deputat, printre care şi dreptul de a ocupa o funcţie publică autoritară.

Fostul director economic al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor Daniela Zbârcea a primit, în cadrul aceluiaşi dosar, trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de şase ani.

De asemenea, Emilian Cutean a fost obligat să plătească 7.000 de lei cheltuieli judiciare către statul român, în timp ce Daniela Zbârcea trebuie să achite 3.000 de lei.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

În data de 26 ianuarie 2006, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale a lui Emilian Cutean, sub acuzaţia de evaziune fiscală, în baza documentelor puse la dispoziţie de preşedintele Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou România" George Costin.

×
Subiecte în articol: deputat inchisoare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close