Antena 3 CNN Actualitate Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 8 ani de închisoare

Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 8 ani de închisoare

Sentinţă grea în dosarul înşelăciunilor imobiliare în care apare şi numele fostului deputat de Galaţi Mihail Boldea. Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 8 ani de închisoare
de Georgiana Adam    |    29 Dec 2020   •   19:30

Dosarul în care este implicat fostul deputat PDL de Galaţi Mihail Boldea datează din 2012 şi a început cu o serie de percheziţii ale procurorilor la mai multe adrese unde au fost descoperite sume importante de bani şi acte ale unor imobile, despre care se credea că au fost obţinute fraudulos de membrii unei grupări infracţionale.

Mai exact, spun procurorii, chiar Mihail Boldea a fost cel care a pus pe picioare reţeaua de ţepari, specializaţi pe înşelaciuni imobiliare. Cu ajutorul unor funcţionari şi avocaţi, membrii grupării descopereau terenuri şi imobile aflate în proprietatea statului sau a unor persoane fizice şi, prin tertipuri juridice, reuşeau să şi le treacă în proprietate.

Terenurile în cauză erau subiectul unor procese penale iar membrii reţelei falsificau hotărâri judecătoreşti, dădeau impresia că ei sunt proprietarii şi apoi vindeau terenurile sau imobilele unor terţe persoane de bună credinţă, spun procurorii DIICOT. Practic, vindeau ce nu era al lor.

După opt ani de la demararea anchetei, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, marți, decizia definitivă în cazul fostul deputat Mihail Boldea, anunţă jurnaliştii de la viata-libera.ro.

8 ani de procese, 8 ani de închisoare

Mihail Boldea a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. 

Judecătorii de la Curtea Supremă au respins, "ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi şi de inculpații Boldea Mihail, Boza Bogdan Alexandru, Petrea Elena, Tănase Petrică, Pohrib Eduard, Caranfil Costică, Vrânceanu Arthemis Cecilia şi Vrânceanu Tudorel, precum şi de părţile civile Toniţă Valentin Gelu şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi", se arată pe portaul Curții Supreme.

În urma procesului, inculpaţii vor trebui să despăgubească mai multe persoane, una dintre ele cu aproape 220.000 de euro.

Ciudat, în acest proces în care Primăria Galaţi a pierdut un teren în valoare de 300.000 de euro şi un imobil de 224.000 de lei, Primăria nu s-a constituit parte civilă. Asta înseamnă că nu îşi va recupera nici banii, nici terenul şi imobilul. 

 

 

×
Subiecte în articol: mihail boldea
Parteneri
Român prins în flagrant în toaleta unui avion Wizz Air. Poliţiştii l-au preluat la aterizare, la Bucureşti
x close