Antena 3 CNN Actualitate Un fost lider PSD, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Va trebui să facă muncă în folosul comunității

Un fost lider PSD, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Va trebui să facă muncă în folosul comunității

Un fost lider PSD, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Va trebui să facă muncă în folosul comunității
22 Mai 2018   •   19:09

Fostul deputat PSD de Vaslui Dan Bordeianu a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi prejudiciat bugetul unei comune, alături de soția sa și de primar, de patru milioane de lei, prin neexecutarea unor lucrări la un sistem de alimentare cu apă. Fostul demnitar va trebui să facă două luni muncă voluntară în folosul comunității.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pe fostul deputat PSD de Vaslui Dan Bordeianu, într-un dosar în care a fost acuzat că societatea pe care o controla s-a angajat să execute aducțiunea cu apă în Deleni, lucrări care nu ar mai fi fost finalizate sau ar fi fost neconforme. Prejudiciul constatat de către procurorii Parchetului General la bugetul local a fost de patru milioane de lei, scrie libertatea.ro.

Totodată, fostul demnitar a fost obligat de instanță să presteze muncă voluntară în folosul comunităţii pe o perioada de 60 de zile în cadrul Primăriei Huşi sau la Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţie a Copilului, decizia instanţei supreme de cinci judecători fiind definitivă.

×
Subiecte în articol: PSD lider inchisoare suspendare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close