Antena 3 CNN Actualitate Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, reținut

Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, reținut

Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, reținut
de M.Z.    |    09 Dec 2016   •   18:41

Fostul manager al spitalului Malaxa din București, Florin Secureanu, a ieșit de la DNA cu cătușe la mâini.

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi delapidare, ambele în formă continuată

Pe numele lui a fost emisă o ordonanță de reținere pe 24 de ore.

Fostul manager al spitalului Malaxa din București, Florin Secureanu, este urmărit penal în urma dezvăluirilor făcute de o anchetă a Gazetei Sporturilor. Secureanu este acuzat de luare de mită și de delapidare, prejudiciul fiind de mai bine de 400.000 de euro.

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'', Florin Secureanu, s-a prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie.

Pe 29 noiembrie, anchetatorii DNA au ridicat de la Spitalul ''Malaxa'' o serie de documente referitoare la încheierea unor contracte.

Tot pe 29 noiembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe Florin Secureanu.

 

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 decembrie 2016, a inculpatului

SECUREANU FLORIN - ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Malaxa din București pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Inculpatul Secureanu Florin - Adrian urmează să fie prezentat la data de 10 decembrie 2016, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close