Antena 3 CNN Actualitate Fostul director al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, arestat pentru 29 de zile

Fostul director al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, arestat pentru 29 de zile

 Fostul director al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Mar 2011   •   10:18

Fostul director general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Alături de Ungureanu, au fost arestaţi un executor judecătoresc şi doi avocaţi. Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice.  Acesta a  fost director Termoelectrica între septembrie 2007 şi februarie 2009, când a fost demis de Adriean Videanu.

Potrivit anchetatorilor, Termoelectrica a acţionat în judecată Societatea Electrica pentru o datorie neachitată şi a cesionat dreptul de creanţă avocatului Benone Ovidiu Voicu, acelaşi care reprezenta societatea în litigiul respectiv. În plus, avocatul mai este acuzat că a încărcat nejustificat nota de plată pentru Electrica. 

Procurorii anticorupţie i-au reţinut marţi pe Ioan Ungureanu, pe executorul judecătoresc Dragoş Paul Rocoşanu şi pe avocaţii Ovidiu Benone Voicu şi Ioan Daniel Ionaş, ultimul fiind stagiar, potrivit unui comunicat transmis de DNA.
 
Ioan Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Rocoşanu este acuzat de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Avocatul Voicu este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. 

În acelaşi timp, Ionaş este învinuit pentru înşelăciune, fals în declaraţii, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, in formă continuată.
 


×
Subiecte în articol: arest preventiv
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close