Antena 3 CNN Actualitate Fostul director de la Apele Române, trimis în judecată pentru luare de mită un milion de euro

Fostul director de la Apele Române, trimis în judecată pentru luare de mită un milion de euro

Fostul director general al Administrației Naționale ”Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro.

Fostul director de la Apele Române, trimis în judecată pentru luare de mită un milion de euro
de Gabriel Dano    |    05 Oct 2020   •   12:45

Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de luare de mită.

Tot în stare de arest preventiv a fost trimisă în judecată o altă persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită. Alte două persoane fizice în sarcina cărora s-a reținut câte o infracțiune de complicitate la luare și dare de mită a fost trimisă în judecată sub control judiciar, iar alte două persoane în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de mărturie mincinoasă, au fost trimise în judecată în stare de libertate.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Victor Sandu, la data faptelor director general în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, ar fi pretins sume de bani și ar fi primit cu titlu de mită, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată, în fapt, de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”.

Sechestru pe bunuri imobile ce aparțin lui Victor Sandu 

„Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general și el inculpat în acest dosar. Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor, după cum urmează: „Amenajare râul Valea lui Vasile, județul Bihor”, „Lucrări pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în bazinul hidrografic Crișul Negru, județul Bihor”; „Amenajare râul Crișul Repede, județul Bihor ”. Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”, arată DNA.Potrivit DNA, în același context, ultimii doi inculpați, fiind audiați în calitate de martor în prezenta cauză, au făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale soluționării dosarului.

 

×
Subiecte în articol: DNA mita apele romane
Parteneri
Operaţiuni dramatice de salvare în Turcia. Bilanţul victimelor
x close