Antena 3 CNN Actualitate Fostul edil al Sectorului 4, reţinut de DNA în cazul tragediei de la Colectiv

Fostul edil al Sectorului 4, reţinut de DNA în cazul tragediei de la Colectiv

Fostul edil al Sectorului 4, reţinut de DNA în cazul tragediei de la Colectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2015   •   08:33

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta este acuzat că a emis autorizaţia de funcţionare pentru  clubul Colectiv, fără avizul pompierilor. 

 
Patronii, dar şi un angajat al firmei care a furnizat artificiile în noaptea concertului au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
 
Dupa aproape 9 ore de audieri primarul Cristian Popescu Piedone a ieşit din sediul DNA cu cătuse. Edilul este suspectat, alaturi de alti subordonati de ai sai de abuz în serviciu. 
 
Procurorii il acuza ca ar fi autorizat functionarea clubului Colectiv, fara ca la dosar sa existe si avizul privind securitatea la incendiu, care trebuia emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.
 
Tot in catuse au iesit si cei doi patroni ai firmei care s-a ocupat de instalarea artificiilor pentru concert si un angajat al acestora. Anchetatoriii au concluzionat că acestia ar fi distrus mai multe probe imediat după incendiu. 
 
Ancheta îi vizează şi pe mai mulţi angajaţi ai ISU Bucureşti. După ce procurorii au ridicat mai multe documente de la primaria Sectorului 4, mai multi functionari au fost şi ei adusi la DNA.
 
Parchetul General a audiat pana in acest moment 147 de persoane, martori şi răniţi, care ar putea elucida ce anume s-a produs în acea noapte şi ce a declansat tragedia. 
 
Procurorii au făcut şi şapte perchezitii la locatii din Giurgiu şi Bucureşti.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close