Antena 3 Actualitate Fostul General STS, acuzat de trafic de influenţă, plasat sub control judiciar

Fostul General STS, acuzat de trafic de influenţă, plasat sub control judiciar

de Mia Lungu    |    14 Ian 2022   •   12:03
Fostul General STS, acuzat de trafic de influenţă, plasat sub control judiciar
Sursa foto: Hepta

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au respins cererea DNA de arestare preventivă a Generalului în rezervă Florin Mihalache, fost adjunct al directorului STS, și au decis punerea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Generalul STS este implicat într-un dosar în care este acuzat că a cerut de la administratorul unei firme suma de 75.000 de euro pentru a-l ajuta cu rezolvarea unor litigii comerciale.

Generalul a fost reţinut, joi, de DNA pentru 24 de ore, însă el va fi eliberat din arest în urma deciziei magistraţilor.

Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea lui Iliescu, prins în flagrant şi reţinut pentru trafic de influenţă. A cerut un Audi Q8 sau un BMW X7

Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Potrivit DNA, generalul STS (r) Florin Mihalache, i-ar fi cerut unui om de afaceri un Audi Q8 sau un BMW X7 ca să convingă un alt antreprenor să renunţe la mai multe litigii comerciale.

“În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a arătat DNA, într-un comunicat transmis joi.

Generalul STS a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost trecut în rezervă în 2005 de fostul preşedinte Traian Băsescu, odată cu superiorul său, generalul Tudor Tănase.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close