Antena 3 CNN Actualitate Fostul judecător CCR, Toni Greblă: Ministrul Justiției este supus unor presiuni

Fostul judecător CCR, Toni Greblă: Ministrul Justiției este supus unor presiuni

Fostul judecător CCR, Toni Greblă: Ministrul Justiției este supus unor presiuni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Mar 2017   •   08:13

Toni Greblă, fost judecător al CCR, spune că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este supus unor presiuni enorme din partea străzii, dar şi a altor instituţii. 

Fostul magistrat a mai declarat duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, că ministrul nu-şi va asuma decizii majore de teama unor dosare sau anchete care pot urma.

”Văd şi presiuni ale străzii care nu are culoare politică, nu are program, în aparenţă nu are lideri, în aparenţă pentru că văd că sunt foarte bine organizaţi şi mesajele lor sunt foarte bine ţintite, deci toate aceste presiuni s-ar putea să încurce rezolvarea foarte repede şi a acestei probleme care va crea mutiple dificultăţi în viitor”, a spus Toni Greblă, fost judecător CCR.

Dosarul deschis de procurorii DNA în cazul Ordonanţei de Urgenţă 13 a dat naştere unui precedent periculos care îl va împiedica pe ministrul Justiţiei să-şi facă treaba până la capăt, susţine fostul judecător al CCR.

”Oamenii se tem să mai ia decizii majore, de teama faptului că peste o anume perioadă de timp, luni, ani de zile va veni cineva şi îi va întreba”, a mai spus Toni Greblă. 

Şi Victor Ponta susţine că misiunea lui Tudorel Toader la Justiţie este una dificilă. Fostul premier a atras atenţia că ministrul ar putea deveni ţinta unor atacuri la persoană în perioada următoare.

”Nu o să apuce, o să apară că-n copilărie a făcut răutăți, că-n tinerețe se uita spre Rusia, că la bătrânețe a făcut un abuz, o să apară ceva săptămânile următoare. Nu-i doresc, dar așa se întâmplă”, a comentat fostul premier Victor Ponta.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close